geen producten

Kruidkoek + Joost Oomen

Kruidkoek en Joost Oomen maakten samen de voorstellingen "Vruchtjes Eten" (2019) en "Tuut Tuut Kwantumschuim" (2022). Hiermee toerden zij langs de Nederlandse festivals en theaters. In 2025 verschijnt er een nieuwe voorstelling, die te zien is in een theater bij jou in de buurt!

VRUCHTJES ETEN

Een muzikale en literaire voorstelling over vrolijkheid.

Schrijver en dichter Joost Oomen en Kruidkoek maken je inVruchtjes Eten onderdeel van een onderzoek naar vrolijkheid. Wat is vrolijkheid precies? Wat is het belang van vrolijkheid in een wereld die steeds meer geregeerd wordt door politiek gestoeld op schrikbeelden en angst? En natuurlijk de grootste vraag die in ons opkomt: waarom eigenlijk vruchtjes? Eén ding is zeker: je loopt met een lach de zaal uit. Peer hem alvast naar Spotify voor de eerste single Vruchtjes Eten.

De première was op Explore the North 2019 te zien.

“Het publiek ging uit z’n dak tijdens de première van Vruchtjes Eten van dichter Joost Oomen en de band Kruidkoek.” - de Theaterkrant.

Een productie van Explore the North.

vruchtjes eten

foto: Xanne Vera


TUUT TUUT KWANTUMSCHUIM

Eigenzinnige futuristische voorstelling over ont-aarding.

Tuut Tuut Kwantumschuim is een voorstelling over de ruimte. Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is. Over ongeveer 5 miljard jaar is het waterstof in de kern van de zon op en als gevolg daarvan zal de zon zover opzwellen dat de aarde verzwolgen wordt. Als mens hebben we dus twee keuzes: samen met de aarde ten onder gaan óf voor dit moment ons zonnestelsel verlaten. Voor Joost Oomen en garagejazzband Kruidkoek levert die gedachte een heerlijk startpunt voor een voorstelling op.

Want hoe maak je de omstandigheden van een leeg zonnestelsel helder voor een menselijk publiek? Tuut Tuut Kwantumschuim probeert de ervaring van de grootste en de kleinste natuurkundige processen begrijpelijk te maken voor jou. Natuurlijk op geheel eigen wijze, zoals alleen Joost Oomen & Kruidkoek kunnen met taal en muziek. Het resultaat is een voorstelling die niet uitlegt hoe het werkt, maar laat voelen hoe het is om bij de grote verschuiving in het heelal aanwezig te zijn. Premiere: voorjaar 2022.

Een productie van Explore the North.

Tuut Tuut Kwantumschuim

foto: Xanne Vera